| Tejfölös szárazbableves receptLevesek Hozzávalók: 20 dkg szárazbab 3 szem krumpli 3 babérlevél 2 kk ételízesítő 25 dkg füstölt sonka vagy 1 füstölt ízű kocka víz 2 ek liszt 2 dl tejföl Elkészítés: A babot babérlevéllel együtt felteszem főni a kockára vágott sonkával vagy füstölt kockával, ételízesítős vízbe(jól lepje el). Addig főzöm, míg a bab majdnem puha lesz. A krumplit megpucolom, kockákra vágom és a babhoz adom. Mikor teljesen puha a bab, lisztből, vízből, tejfölből csomómentes habarást készítek, beleöntöm a levesbe, és pár percet főzöm. Melegen kenyérrel tálalom, a kiszedett levesbe ízlés szerint (én sokat) ecetet csöpögtetek. Tanácsok: Lehet bele tenni a krumplival egy szál kolbászt is karikára vágva. Még jobb, ha előző este hideg vízbe áztatom a babot éjszakára. Nyáron, hidegen is kitűnő, hűsítő, laktató leves. Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |