| Tonnhal Körtepürével receptEgytálételek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 4 tonhal szelet 4 körte 1 vöröshagyma 1 répa 1 kiskanál oregánó 2 evőkanál cukor 1 kiskanál fahéj 2 evőkanál borecet 2 evőkanál olívaolaj 2 dl fehérbor 2 dl citromlé só fehér bors Elkészítés: A tonhal szeleteket három órán át áztasd citromleves vízben. Közben hámozd meg a körtét, magházát emeld ki, vágd kis kockákra, és kevés vízbe tedd főni. Cukorral, fahéjjal, ecettel fűszerezd, majd miután megpuhult, szitán passzírozd át. A vöröshagymát és a répát vágd szeletekre, olajban dinszteld meg, add hozzá a halat, az oregánót, majd sóval, fehér borssal ízesítve mindkét oldalát süsd aranybarnára. Öntsd hozzá a fehérbort, a megmaradt citromlevet, majd párold öt percig. A halakat emeld ki, és a levet sűrítsd be. Tálaláskor a levet öntsd a halakra, és külön csészékben kínáld hozzá a körtepürét. A receptet beküldte: csillibilli112 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |