| Banános-szárnyas rizottó receptEgytálételek Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, pici darab zeller, csipet vöröshagyma apróra vágva, 10 dkg vaj, 5 dkg zöldborsó, 15 dkg parmezán sajt, 2 db banán, 3 dkg só, bors, 40 dkg rizs, étolaj, 10 dkg gomba Elkészítés: A csirkemellet bezöldségezve, megfűszerezve puhára pároljuk. Ha elkészült, a csontról lefejtjük a húst, és kockákra daraboljuk. A rizsből párolt rizst készítünk. A megtisztított, megmosott, lecsepegtetett kockákra darabolt gombát vajban lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott banánt, a csirkemellet, a főtt zöldborsót, megsózzuk, borsozzuk, finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, meghintjük a reszelt parmezánsajttal, összekeverjük a rizzsel. Kivajazott formába nyomkodjuk, tálaljuk. Tetejét megszórjuk a maradék sajttal. Paradicsommal, petrezselyemzölddel díszítjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |