Tutireceptek.hu fejléc

Salátafõzelék recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4 fej friss saláta
4 dl tejföl
3 evõkanál finomliszt
3 evõkanál étolaj
2 cikk fokhagyma, vagy 2-3 friss fokhagyma levél
1 fej vöröshagyma
1 csokor friss, kaporlevél
só, pirospaprika

Elkészítés:
A salátát leveleire szedve, gondosan megmosom. Az olajon üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, leveszem a lángról, megszórom pirospaprikával, kevés vizet teszek hozzá, belerakom a salátaleveleket, az apróra vágott kaprot, fokhagymát. Megsózom és annyi vizet öntök még rá, hogy megfõjön benne a saláta. A három evõkanál lisztet fokozatosan elkeverem a tejföllel. Szükség szerint kevés vízzel hígítom, majd ha a saláta már megfõtt, beleöntöm a habarást. Együtt felforralom, ha szükséges, még ízesítem.

Langyosan adja ki minden zamatát ez a remek salátafõzelék. Magán viseli a tavasz üdeségét. Dúsíthatjuk tejföllel, tehetünk rá többféle feltétet is.

Bármilyen feltéttel kínáljuk.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros-túrós töltött gomba » Brokkolis korongok joghurttal » Rakott tök hús nélkül » Olajos gomba
» Tejfölös-sajtos kelbimbó » Sajtos spenótkrém » Rántott krumpli » Rakott zöldséges picikék
» Zöldséges rakott csirkemell* » Karfiolpuding » Tárkonyos kínai kel főzelék » Pakora
» Fokhagymás, sajtos cukkini » Tejfölös cukkini lepény » Spárga, vagy karfiol fasírt » Krémes szőlő saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.