| Salátafõzelék receptZöldséges ételek Hozzávalók: 4 fej friss saláta 4 dl tejföl 3 evõkanál finomliszt 3 evõkanál étolaj 2 cikk fokhagyma, vagy 2-3 friss fokhagyma levél 1 fej vöröshagyma 1 csokor friss, kaporlevél só, pirospaprika Elkészítés: A salátát leveleire szedve, gondosan megmosom. Az olajon üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, leveszem a lángról, megszórom pirospaprikával, kevés vizet teszek hozzá, belerakom a salátaleveleket, az apróra vágott kaprot, fokhagymát. Megsózom és annyi vizet öntök még rá, hogy megfõjön benne a saláta. A három evõkanál lisztet fokozatosan elkeverem a tejföllel. Szükség szerint kevés vízzel hígítom, majd ha a saláta már megfõtt, beleöntöm a habarást. Együtt felforralom, ha szükséges, még ízesítem. Langyosan adja ki minden zamatát ez a remek salátafõzelék. Magán viseli a tavasz üdeségét. Dúsíthatjuk tejföllel, tehetünk rá többféle feltétet is. Bármilyen feltéttel kínáljuk. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |