| Szalámis tekercs receptEgytálételek Hozzávalók: 12-15 dkg ferdén, nagy, de vékony szeletekre vágott csípős paprikás téliszalámi, 1 doboz krémsajt, 10-12 szem dió, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál sűrű tejföl, 3 dkg vaj, ízlés szerint só és őrölt fehér bors, salátalevelek. Elkészítés: A vajat habosra keverjük a tejföllel, a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a ledarált diót. A szalámi-szeletek héját lehúzzuk, vastagon rákenjük a diós krémet, és összecsavarjuk. Fogvájóval összetűzzük, hogy ne essen szét. Jól kifagyasztjuk, majd megmosott, megszárított salátalevélre rendezzük. Téliszalámival is készíthetjük, de akkor körözöttel töltsük meg. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |