Tutireceptek.hu fejléc

Lyoni burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
50 dkg csirkemáj
30 dkg sütnivaló kolbász
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 leveskocka
2 dl víz
5 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
5 dkg konzerv paradicsom
10 dkg sajt
5 dl főzőtejszín
1 tojás
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.

A megpucolt és felkockázott vöröshagymát olajon megpároljuk, rátesszük a megmosott és feldarabolt csirkemájat, majd a felkarikázott kolbászt.

A vizet felforraljuk, beletesszük a leveskockát, hozzáadjuk a paradicsompürét és ráöntjük a májra. Ízlés szerint sózzuk, belepréseljük a fokhagymát é sűrűsödésig főzzük.

Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, az aljára leteszünk egy sor burgonyát, erre ráöntjük a ragu felét, reszelünk rá sajtot, megint egy sor burgonya, erre a maradék ragu és befedjük burgonyával.
Ráreszeljük a maradék sajtot.

A tejszínt kikeverjük a tojással, belevagdossuk a petrezselyemzöldjét és ráöntjük a burgonya tetejére. Előmelegített sütőben készre sütjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Könnyű rakott burgonya » Kelt burgonyás pogács » Burgonyás szilvás gombóc » Tepsis burgonya 2.
» Csiki burgonya saláta » Svéd burgonya » Gombás rakott burgonya » Káposztás burgonya
» Hússal rakott burgonya » Burgonya csók » Burgonyapüré csőbensülve » Burgonyás pogácsa
» Baconbe tekert burgonya » Galuska burgonyával. » Ticinói burgonyás tál » Forgatott burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.