| Lyoni burgonya receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg burgonya 50 dkg csirkemáj 30 dkg sütnivaló kolbász 1 közepes vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 leveskocka 2 dl víz 5 ek napraforgó olaj só ízlés szerint 5 dkg konzerv paradicsom 10 dkg sajt 5 dl főzőtejszín 1 tojás 1 csokor petrezselyem Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk. A megpucolt és felkockázott vöröshagymát olajon megpároljuk, rátesszük a megmosott és feldarabolt csirkemájat, majd a felkarikázott kolbászt. A vizet felforraljuk, beletesszük a leveskockát, hozzáadjuk a paradicsompürét és ráöntjük a májra. Ízlés szerint sózzuk, belepréseljük a fokhagymát é sűrűsödésig főzzük. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, az aljára leteszünk egy sor burgonyát, erre ráöntjük a ragu felét, reszelünk rá sajtot, megint egy sor burgonya, erre a maradék ragu és befedjük burgonyával. Ráreszeljük a maradék sajtot. A tejszínt kikeverjük a tojással, belevagdossuk a petrezselyemzöldjét és ráöntjük a burgonya tetejére. Előmelegített sütőben készre sütjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |