| Szalonnás rakottas receptEgytálételek Hozzávalók: 10 dkg húsos füstölt szalonna 3 evőkanál olaj 2 fej vöröshagyma 4 zsemle 4 tojás 2 dl tejföl só őrölt bors őrölt szerecsendió 5 dkg sajt reszelve (ha lehet füstölt sajt) Elkészítés: Az apró kockára vágott szalonnát az olajon kiolvasztjuk,majd aranysárágra pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. A felét egy nagyobb tűzálló tálba simítjuk,és a felszeletelt zsemléket félig egymásra helyezve ráfektetjük. A tojásokat a tejföllel,sóval,borssal,szerecsendióval simára keverjük,és a zsemlékre öntjük. A tetejére öntjük a maradék szalonnás hagymát,reszelt sajttal megszórjuk,és forró sütőben addig sütjük,amíg a zsemle a nedvességet magába nem szívja,és a teteje szép piros nem lett. Tanácsok: Savanyúsággal tálaljuk. Olcsó,kiadós és finom. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |