Tutireceptek.hu fejléc

Szabolcsi kumliganca -sült szalonával savanyu káposztával. recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1kl-krumpli
kb 15dk-finomliszt
20dk-husos füstöltszallona
40dk kiásztatott savanyukáposzta
só bors , kis pirospaprika

Elkészítés:
a burgonyát meghámozzuk ,és nagyobb darabra vágva sózzuk,megfőzzük--de nem tul sok vizbe ,amikor már törni lehet félretesszük. a szalonnát közben kockára vágjük- megsütjük-amikor pisos a szeleteket egy kistánnérra kiszedjük. a zsirjába beledobjuk a savanyu káposztát és puhára pároljuk--megszórjuk borsal paprikával--
tálalása:a tányér aljára két evőkanállal amit a káposzta zsirjába zsirozzunk meg ,szaggatunk, a krumpliból,,rászórunk a savanyukáposztábólés igy megyünk amig a maszából és a káposztából van, a tetejre szórunk a sültszalonából forrón tálaljuk--

Tanácsok:
finom lesz ha van időnk--és 10 percre forró sütőbe tesszük--

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: imarton


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sültcéklás savanyúkáposzta » Savanyú máj pörköltágyon » Savanyú raguleves » Vödrös savanyúságom
» Savanyú répa leves » Édes-savanyú tésztasaláta » Savanyú zöldbableves » Vágott, vegyes savanyúság
» Édes-savanyú sertéscsíkok » Savanyú malacleves » Edes-savanyu pulykamell » Rakott savanyúkáposzta
» Savanyú sertésragu leves » Savanyú marhamáj » Olajos paprika(Savanyúság) » Gomba savanyúság


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.