| Savanyú raguleves receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg sertéshús, 15 dkg leveszöldség, 2 db hagyma, 5 dkg rizs, 2 db tojás, 1 evőkanál tárkonyecet, 1 dl tejföl, só, bors, csipetnyi paprika, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 dl olaj. Elkészítés: A felhevített olajban megpirítom a kockákra vágott húst. 1 liter vízzel, vagy húslevessel (kockából) öntöm fel és félpuhára főzöm. Hozzáadom a felaprított leveszöldséget és puhára főzöm. A tojásokat elhabarom a tejföllel és állandó keverés közben a levesbe öntöm. Ecettel, vagy tárkonyecettel ízesítem és tálaláskor finomra vágott petrezselyemzölddel szórom meg. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |