| Édes-savanyú tésztasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2.5 li. víz 2,5 tk. Só 25 dkg pillangótészta 1 db piros kaliforniai paprika 30 dkg mélyhűtött zöldborsó 4 ek zöldségleves 15 dkg csemegeuborka 20 dkg ementáli sajt 20 dkg salátamajonéz 30 dkg joghurt 4 dkg kapribogyó 2 ek. fehérborecet só, bors, 1/2 tk. cukor 1 ek apróra vágott metélőhagyma Elkészítés: A fedővel letakart nagy főzőedényben felforraljuk a vizet. Beletesszük a sót és a tésztát, majd fedő nélkül közepes hőfokon megfőzzük, közben négyszer-ötször megkeverjük. Ezután a tésztát szűrőbe tesszük és forró vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A paprikát félbevágjuk, a szárát, a magokat és az ereket eltávolítjuk, majd megmossuk, leitatjuk és felkockázzuk A levest edényben felforrósítjuk, beletesszük a paprikát és a zöldborsót, kb. 3 percig pároljuk, majd hagyjuk a zöldségeket kihűlni. Az uborkát lecsöpögtetjük, kis kockákra vágjuk, a sajtot szintén felkockázzuk. Egy tálban elkeverjük a paprikát, a zöldborsót, az uborkát, a sajtot és a tésztát. A majonézt összekeverjük a joghurttal, a kapribogyóval (levével együtt) és az ecettel, majd sóval, borssal és cukorral fűszerezzük. Az öntetet a hozzávalókhoz keverjük, a salátát hideg helyen kb. 1 órát állni hagyjuk, végül fűszerekkel utánaízesítjük. Metélőhagymával megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |