| Edes-savanyu pulykamell receptHúsételek Hozzávalók: fel kilo p. mell 1 ek szojaszosz 1 par. paprika 1 zoldpaprika nagy fej hagyma 4 szelet ananasz szelet szosz osszetevoit :fel pohar anananaszle, 100 gr paradicsompure, 2 ek cukor2 ek ecet, 2 ek szoja, 1 ek kuk. kemenyito. Elkészítés: A p. mellet felkockazzuk szigoruan 2x2x2 meretre :)).Ezt elkeverjuk a szojaszoszban feloldott kuk. kemenyitovel (ajanlatos meg 1 ek szojat hozzatenni, mert szerintem szaraz) Amig ez all felkockazunk a paprikakat , na meg a hagymat, forro olajban egy kicsit piritjuk, nem tobb, mint 3 percig, kivesszuk az edenybol es a hust piritjuk feheredesig. Nalunk eltunt az olaj a zoldsegnel igy ujat ontottunk.. Hozza tesszuk a zoldseget es meg beleteszunk az ananasz szeleteket kockara vagva. A szosz osszetevoit jol osszekeverjuk, raontjuk a zold.-hus keverekre es egyutt fozzuk 3 percig, amig a szosz besurusodik. Rizssel talaljuk. Tanácsok: Az ize a lecsora emlekeztet, de a parom es a lanyom nem szeretik a lecsot, viszont ez izlett nekik. Melegen ajanlom! Kep is van. A receptet beküldte: kumameya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |