Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú máj pörköltágyon recept

Kategória:
 Pizzák

Hozzávalók:
● egy kicsit több, mint 1 kg vöröshagyma ● ecet ● babérlevél ● só ● 1,5 kg lapocka disznó­szerű állatból ● 3 ek. piros házi paprika (Rendek-tanyából) ● paradicsom ● fokhagyma ● 0,5 kg máj sertés típusú házi jószágból

Elkészítés:
A karikára vágott hagymát sós vízben puhára főzzük (kb. 20 perc). Hogy ne legyen magányos, 2 ek. ecettel, babérlevéllel, kicsiny cukorral ízesítjük. Mikor a kockára vágott lapocka már pirul 2 ek. mangalicazsíron pirított 2 fej hagyma tetején, 3 ek. házilag őrölt paprikával összeforgatjuk, fölöntjük annyi langyos vízzel, amennyi éppen ellepi.

Ekkor jön az eddig mellőzött babér, kömény, fokhagyma és paradicsom, melyekkel kb. 1 órán át puhára főzzük.

Olga (háziasszony) harmadik kezével a májat megabálja, majd csíkokra szelve összekeveri a pörkölttel. Mostanra érkeztünk el a tányér közelébe, a meleg dolgok mellé szedjük a hideg savanyahagymát, jó púposra.


A receptet beküldte: Tüccsögi

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú rozskenyér » Savanyú-édes leves » Savanyú leves » Savanyú csirkezúza
» Kovászos savanyú káposzta » Savanyú szív » Gyors édes-savanyú saláta » Savanyúság hidegen!
» Sültcéklás savanyúkáposzta » Kínai erős-savanyú leves » Edes-savanyu pulykamell » Savanyú káposzta lencsével
» Rakott savanyúkáposzta » Édes és savanyú » Savanyú aprólékleves » Gomba savanyúság


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.