| Padlizsánpaprikás receptEgytálételek Hozzávalók: 1 nagyobb (40 dkg-nyi) padlizsán, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt mangalica szalonna, 1 pohár tejföl, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál piros fűszerpaprika (aki szereti a csípőset, tegyen bele egy keveset), ízlés szerint só. Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, száras végét levágjuk, majd ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A karikákat kis kockákra daraboljuk, mintha sertéspörköltet készítenénk. Jó erősen besózzuk, és legalább 20 percig hagyjuk állni, addigra keserű levét kiengedi. Közben a füstölt mangalica szalonnát nagyon apróra vágjuk, zsírját kisütjük, és megfonnyasztjuk rajta a megtisztított és apróra metélt vöröshagymát. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet. A padlizsánkockákat szűrőbe rakjuk, és a sós levet leöblítve jól lecsöpögtetjük, majd rátesszük a hagymás szaftra. Erős lángon kevergetve pirítjuk néhány percig, ezután ráöntünk félpohárnyi vizet és megsózzuk. Végül a zúzott fokhagymát is belerakjuk. Fedő alatt, kis lángon, ügyelve arra, hogy a padlizsán szét ne főjön, addig pároljuk, amíg még nem esik össze, de már puha. Ha már majdnem készen van, belekeverjük a vékony szeletekre vágott paradicsomot és a tejfölt. Éppen csak egyet forralunk rajta, máris lehúzzuk a tűzről. Tanácsok: Nokedlivel , esetleg sós vízben főtt burgonyával tálaljuk. Veresék masnistésztával szeretik. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: vereskati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |