Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsán Krém recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
3-4 nagyobb padlizsán
2tojás sárgája
4dl olaj
1/2 vöröshagyma a lehető legkisebb

bors
egy kevés mustár
egy csipet cukor

Elkészítés:
A padlizsánokat mindenestől be kell tenni a sütőbe legalább egy órára. Akkor jók ha már teljesen puhák és fonnyadtak. Ekkor le kell szedni a haját és fel kell apróra darabolni. a tojás sárgájából és az olajból "majonézt" kell csinálni amit a padlizsánhoz kell adni a többi hozzávalóval együtt.
És már kész is.

Tanácsok:
A vöröshagymával a mustárral és a cukorral csínján kell bánni mert azokkal nagyon el lehet rontani. Inkább előbb kevesebbet kell rakni és utána még pótolni mint túl ízesíteni.

Azt mondják hogy várni kell vele míg kihűl és az ízek összeérnek de én például csak melegen vagyok hajlandó megenni.Kenyérre kenve vagy pirítóssal, sült krumplival is fogyasztható.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: KicsiBerni


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános lepény » Ropogós padlizsánsaláta » Padlizsán-cukkíni lecsósan » Rakott padlizsán
» Fincsi töltött padlizsán » Padlizsán extra egyszerüen » Padlizsán rétegezve » Lecsófészek padlizsánon
» Rizses padlizsáncsónak » Padlizsánsaláta 2. » Joghurtos padlizsánsaláta » Parmezános padlizsánkrém
» Hagyományos padlizsánkrém » Padlizsánkrém leves » Rostonsült padlizsán » Tojásos-padlizsános lecsó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.