| Sült padlizsán parmezánnal (Rakott padlizsán) receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 adag egyszerû paradicsommártás (nem édesített) 3 nagy padlizsán 15 dkg liszt a panírozáshoz 7,5 dl olaj a sütéshez 4 tojás csipetnyi sóval habosra verve 35 dkg mozzarella sajt 50 dkg frissen reszelt parmezán sajt 2 evôkanál vaj Elkészítés: Készítsük el a paradicsommártást. Hámozzuk meg a padlizsánt, vágjuk 0,5 cm vastag szeletekre, szórjuk meg tengeri sóval és hagyjuk állni. Forgassuk meg a lisztben és rázzuk le a felesleget. A padlizsánszeleteket mártsuk meg a tojásban, majd süssük forró olajban aranyszínûre. Papírtörlôn csepegtessük le. Tûzálló tál aljára terítsünk egy réteg paradicsommártást, majd borítsuk be a padlizsánszeletekkel, aztán egy-egy réteg mozzarellával és parmezánnal. Az utolsó réteg paradicsommártás és parmezán legyen. Tegyünk rá vajdarabkákat és elômelegített sütôben 180 C°-on süssük 35 percig. Ha kész, díszíthetjük bazsalikum levéllel. Forrón tálaljuk. Tanácsok: A recept hat személyre szól. A receptet beküldte: Csodagida Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |