Tutireceptek.hu fejléc

Sült padlizsán parmezánnal (Rakott padlizsán) recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 adag egyszerû paradicsommártás (nem édesített)
3 nagy padlizsán
15 dkg liszt a panírozáshoz
7,5 dl olaj a sütéshez
4 tojás csipetnyi sóval habosra verve
35 dkg mozzarella sajt
50 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 evôkanál vaj

Elkészítés:
Készítsük el a paradicsommártást. Hámozzuk meg a padlizsánt, vágjuk 0,5 cm vastag szeletekre, szórjuk meg tengeri sóval és hagyjuk állni. Forgassuk meg a lisztben és rázzuk le a felesleget. A padlizsánszeleteket mártsuk meg a tojásban, majd süssük forró olajban aranyszínûre. Papírtörlôn csepegtessük le. Tûzálló tál aljára terítsünk egy réteg paradicsommártást, majd borítsuk be a padlizsánszeletekkel, aztán egy-egy réteg mozzarellával és parmezánnal. Az utolsó réteg paradicsommártás és parmezán legyen. Tegyünk rá vajdarabkákat és elômelegített sütôben 180 C°-on süssük 35 percig. Ha kész, díszíthetjük bazsalikum levéllel. Forrón tálaljuk.

Tanácsok:
A recept hat személyre szól.


A receptet beküldte: Csodagida


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinis csirkerakottas » Rakott brokkoli bulgurral » Rakott kel burgonyával » Tepsis rakott csülök
» Sajtos rakottas » Padlizsán párizsiasan » Rakottkel hagymás babbal » Padlizsános lepény
» Rakott csirkemell3 » Gombás rakott csirkemell » Tejszínes rakott krumpli » Töltött padlizsán bundában
» Rakott húsos zöldség » Rakott pecsenye » Padlizsánfasírt zabpelyhes » Szilvás rakott palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.