| Rakott kel burgonyával receptEgytálételek Hozzávalók: 50 deka héjában főtt burgonya, 50 deka kelkáposzta, 40 deka darált hús, 15 deka füstölt szalonna, 15 deka reszelt sajt, 2 fej vöröshagyma, 1/2 csomag apróra vágott petrezselyemzöld, 2 deci tejszín, 2 deka vaj, 1-1kávéskanál kömény és mustár, kevés reszelt szerecsendió, ízlés szerint só, őrölt bors. Elkészítés: A kelkáposztát laskára vágjuk, majd sós-köményes vízben félpuhára főzzük, és leszűrjük. A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. A pörcöket kiszedjük, s a visszamaradt szalonnazsírban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, mustárral ízesítjük, majd megpirítjuk. A főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Egy sütőedényt kivajazunk, lerakjuk a burgonya felét, rátesszük a kel felét, majd a darált húst. Megszórjuk a reszelt sajttal, utána megint kel jön, amelyre a maradék burgonya kerül. Leöntjük a megsózott, borsozott és szerecsendióval ízesített tejszínnel, és előmelegített sütőben készre sütjük. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |