Tutireceptek.hu fejléc

Rakottkel hagymás babbal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg bab

4-5 fej hagyma

1 kis fej kelkáposzta

35 dkg rizs

1 konzerv paradicsompüré

cigányszósz

3 gerezd fokhagyma

ételízesítő

bazsalikom

majoranna

bors



olaj

Elkészítés:
A rizst főzd meg. A kelkáposztát szedd levelekre, és ételízesítős vízben főzd ressre. Öntsd le a tegnap beáztatott babodról a vizet, és azt is főzd meg. (Ha nem áztattál be babot, szaladj el a boltba, és vegyél konzerv babot.) Mindezek közben van időd a karikára vágott hagymákat kevés olajon megpárolni. Ha megfőtt a bab, szűrd le, tedd a hagymához, öntsd rá a paradicsompürét, a cigányszószt, fűszerezd a lereszelt fokhagymával, bazsalikommal, majorannával, 10 percig hagyd főni alacsony hőfokon. Gyújtsd be a sütődet, margarinnal kenj ki egy jénait, szűrd le a kelkáposztát.

Rétegezd a rakott kelt a szokásos módon: alulra levél kerül, majd rizs, majd - hús helyett - a hagymás bab. Annyi réteget készíts, amennyi a hozzávalókból kijön. Én legfelülre kelkáposztalevelet tettem. 180-200 fokos sütőben 20-30 percig süsd.

Tanácsok:
Ha 90 napozol, keményítőnapra így fogyaszthatod, ha nem, akkor használj hozzá tejfölt is. Jó étvágyat!

Ez a recept nem tőlem származik,a Mindmegettén olvastam.
Kipróbáltam,nagyon finom,ezért azt gondoltam megosztom itt is másokkal.
Nekem jobban ízlik,mint a hússal készült változat.

Cigányszószt nem használtam,viszont a bab közé még gombát is pároltam,úgy is nagyon finom.

Hagymát kevesebbet,csak 2 nagyobbat használtam.
Rizs helyett lehet használni árpagyöngyöt is (sős vízben megfőzve),azzal is nagyon finom,érdekes ízhatás.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros hagymás tarja » Hagymás túrós galuska » Máj hagymás bundában » Fokhagymás csirkecombok
» Fokhagymás padlizsán bartá » Hagymás málé » Hagymás tarja » Hagymás nokedli
» Fokhagymás amúr » Hagymasaláta » Újhagymás-retek-saláta » Fokhagymás marhapörkölt
» Póréhagymás krumplileves » Fokhagymás sertésmáj 2 » Fokhagymás újburgonya » Medvehagymás pesto II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.