| Rakottkel hagymás babbal receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg bab 4-5 fej hagyma 1 kis fej kelkáposzta 35 dkg rizs 1 konzerv paradicsompüré cigányszósz 3 gerezd fokhagyma ételízesítő bazsalikom majoranna bors só olaj Elkészítés: A rizst főzd meg. A kelkáposztát szedd levelekre, és ételízesítős vízben főzd ressre. Öntsd le a tegnap beáztatott babodról a vizet, és azt is főzd meg. (Ha nem áztattál be babot, szaladj el a boltba, és vegyél konzerv babot.) Mindezek közben van időd a karikára vágott hagymákat kevés olajon megpárolni. Ha megfőtt a bab, szűrd le, tedd a hagymához, öntsd rá a paradicsompürét, a cigányszószt, fűszerezd a lereszelt fokhagymával, bazsalikommal, majorannával, 10 percig hagyd főni alacsony hőfokon. Gyújtsd be a sütődet, margarinnal kenj ki egy jénait, szűrd le a kelkáposztát. Rétegezd a rakott kelt a szokásos módon: alulra levél kerül, majd rizs, majd - hús helyett - a hagymás bab. Annyi réteget készíts, amennyi a hozzávalókból kijön. Én legfelülre kelkáposztalevelet tettem. 180-200 fokos sütőben 20-30 percig süsd. Tanácsok: Ha 90 napozol, keményítőnapra így fogyaszthatod, ha nem, akkor használj hozzá tejfölt is. Jó étvágyat! Ez a recept nem tőlem származik,a Mindmegettén olvastam. Kipróbáltam,nagyon finom,ezért azt gondoltam megosztom itt is másokkal. Nekem jobban ízlik,mint a hússal készült változat. Cigányszószt nem használtam,viszont a bab közé még gombát is pároltam,úgy is nagyon finom. Hagymát kevesebbet,csak 2 nagyobbat használtam. Rizs helyett lehet használni árpagyöngyöt is (sős vízben megfőzve),azzal is nagyon finom,érdekes ízhatás. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |