Tutireceptek.hu fejléc

Rakott brokkoli bulgurral recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 fel vöröshagyma,
1-2 ek olíva olaj,
2 dl bulgur,
3,5-4 dl
víz,
só,
továbbá 1 fej brokkoli (kb. 400 g),
15 dkg kolbász,
6-6 dkg Pannónia és karaván sajt,
1 dl tejszín,
1 tojás

Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedtem, megmostam, majd kevés vízben egy kis citromlével együtt félig puhára (al dente) pároltam.
Közben az olajon megdinszteltem az aprított hagymát, majd hozzáadtam a bulgurt, és egy kicsit pirítottam.
Felöntöttem a vízzel, sóztam, majd forraltam rajta egyet.
Forrás után visszavettem a tüzet takarékra, és fedő alatt puhára pároltam a gabonát.
Közben a sajtokat lereszeltem, kikevertem a tejszínnel, és a tojással. Sóval ízesítettem.
A kolbászt felkarikáztam.
Egy tűzálló tál aljába öntöttem a bulgurt, erre helyeztem a brokkoli rózsákat, a kolbászszeleteket.
A sajtos masszát egy evőkanál segítségével virág alakban helyeztem az ételre.
200 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütöttem.
Felülről olyan lett, mint egy pizza.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőben sült brokkoli » Rakott sajtos sütőtök » Habos, rakott zsemle » Görög rakott burgonya
» Brokkolis sajtkrémes penne » Lerakott káposzta » Sült padlizsán rakottas » Rakott sajtos
» Olasz rakott csirke » Tina féle rakott krumpli » Gombás rakott csirke » Legfinomabb rakott krumpli
» Cukkini rakott » Fetasajtos rakott krumpli » Brokkoli saláta » Rakott bundáskenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.