| Rakott brokkoli bulgurral receptKöretek Hozzávalók: 1 fel vöröshagyma, 1-2 ek olíva olaj, 2 dl bulgur, 3,5-4 dl víz, só, továbbá 1 fej brokkoli (kb. 400 g), 15 dkg kolbász, 6-6 dkg Pannónia és karaván sajt, 1 dl tejszín, 1 tojás Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedtem, megmostam, majd kevés vízben egy kis citromlével együtt félig puhára (al dente) pároltam. Közben az olajon megdinszteltem az aprított hagymát, majd hozzáadtam a bulgurt, és egy kicsit pirítottam. Felöntöttem a vízzel, sóztam, majd forraltam rajta egyet. Forrás után visszavettem a tüzet takarékra, és fedő alatt puhára pároltam a gabonát. Közben a sajtokat lereszeltem, kikevertem a tejszínnel, és a tojással. Sóval ízesítettem. A kolbászt felkarikáztam. Egy tűzálló tál aljába öntöttem a bulgurt, erre helyeztem a brokkoli rózsákat, a kolbászszeleteket. A sajtos masszát egy evőkanál segítségével virág alakban helyeztem az ételre. 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütöttem. Felülről olyan lett, mint egy pizza. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |