| Sült padlizsán mozarellával /Kunkó kedvence!/ receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2padlizsán 6gerezd fokhagyma 1vöröshagyma 2zacskó mozarella 1konzerv apróra vágott paradicsom Fűszerek:oregano,bazsalikom,kakukkfű,fehér bors,só Elkészítés: A padlizsánt 1cm-esre karikázzuk.Mindkét oldalát besózzuk,állni hagyjuk.Közben a vöröshagymát megdinszteljük egy kis olívaolajon.Belezúzunk 3db fokhagymát,beleöntjük a paradicsomkonzervet.Kis cukorral v.édesítővel,sóval,borssal ízesítjük.Ezt fél órát lefedve kis lángon főzzük,a végén ízesítjük az olaszos fűszerekkel.Ha kész ezzel tálaljuk a padlizsánt,amit a következőképp készítünk el: Tepsibe kis olívaolajat öntünk,erre rakjuk a padlizsánszeleteket,amről előtte papírtörlővel leitatjuk a nedvességet.Kicsit sózzuk meg,majd rakjuk rájuk a 3préselt fokhagymát/egyik oldalára/.200fokon sütjük,egyszer átfordítjuk közben.Az utolsó 5percnél ráfektetünk mindegyikre egy vékonyan szelt mozarellát,ráolvasztjuk. Tanácsok: Ha kész,feltétlen itassuk le róluk az olajat,mert eléggé magába szívja!Elég mellé a szósz,mert igen laktató.Sokkal egyszerűbb elkészíteni,mint leírni! A receptet beküldte: kunkó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |