| Juhtúrós padlizsánkrém receptEgytálételek Hozzávalók: - 15 dkg juhtúró - őrölt bors - só - 3 paradicsom - 3 gerezd fokhagyma - 1 padlizsán - étolaj - 1 vöröshagyma Elkészítés: A hagymát felkockázzuk, azután egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott padlizsánt meg a zúzott fokhagymát, majd sóval és őrölt borssal ízesítve fedő alatt megpároljuk. Beletesszük a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot, és addig pároljuk-pirítjuk, amíg elpárolog a leve. Amikor a zöldség langyosra hűlt, hozzáadjuk az elmorzsolt juhtúrót, s az egészet alaposan összekeverjük. Felhasználásig a hűtőbe tesszük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |