| Padlizsán saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 db nagy padlizsán 1 db piros erőspaprika 1 db hagyma 2 cikk fokhagyma 2 db paradicsom ecet olivaolaj 1 csokor petrezselyem Elkészítés: A padlizsánokat tegyük tepsibe és 150 °C-ra előmelegitett sütőben süssük addig, amíg a héjuk megfeketedik (akinek van rá lehetősége grillezheti is őket). Ezután hámozzuk meg a padlizsánokat, majd egy fakanállal pürésítsük össze őket. A paradicsomokat hámozzuk meg és magozzuk ki, majd vágjuk nagyon szép apró kockákra. A paprikát és a hagymát vágjuk - a paradicsomhoz hasonlóan - apróra. A fokhagymát is vágjuk apróra, ne zúzzuk össze. Tegyünk mindent (a felaprított petrezselyem egy részét hagyjuk meg a díszítéshez) egy nagy tálba és keverjük össze a hozzávalókat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd locsoljuk meg ecettel és olivaolajjal. Tanácsok: Jó ha fogyasztás előtt állni hagyjuk egy kicsit. A legjobb finom friss kenyérrel. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: vmbhc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |