| Sült halfilé ropogós bundában, grillezett zöldségekkel receptHalas ételek Hozzávalók: 4 főre: 80 dkg tengeri halfilé 30 dkg eidami vagy puha trappista sajt Só, fehér bors Cukkini, bébirépa, paprika, stb., összesen kb. 60 dkg-nyi zöldség Só, bors, zöld fűszer ízlés szerint Olívaolaj 1 tojás Elkészítés: A halfilét nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk. Egy grillserpenyőt felhevítünk, bekenjük olívaolajjal. A sajtot lereszeljük, a tojást felverjük egy csipet sóval. A halszeleteket először a tojásba, majd a reszelt sajtba forgatjuk, jól rányomkodjuk. A forróserpenyőbe fektetjük, addig sütjük, míg a sajtbunda ropogósra sül, ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Közben a zöldségeket félcentisre szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük kedvenc fűszerünkkel (én most kakukkfüvet használtam, jól megy a halhoz). Ezeket is megsütjük, nem kell teljesen puhára, maradhatnak roppanósak. Tálaláskor petrezselyemmel díszíthetjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |