| Spagettiropogós receptTésztafélék Hozzávalók: 2 főre 10 dkg spagetti 1 kisebb tojás 1 kisebb tojás fehérje maréknyi parmezán sajt 1 gerezd fokhagyma 1 ek finomra vágott petrezselyem chilipehely/ chiliszálak só frissen tört fekete bors olívaolaj Elkészítés: 1. A spagettit bő, lobogó sós vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk. 2. A tojásokat összekeverjük a reszelt parmezánnal, a finomra vágott fokhagymával. Hozzáadjuk a petrezselymet, chilit és sózzuk-borsozzuk. 3. A kihűlt spagettit kisebb darabokra vagdossuk és jó alaposan beleforgatjuk a fűszeres-tojásos masszába. 4. Serpenyőben olívaolajat hevítünk (nem kell bő olaj a sütésehez!- épphogy kb. 1-2 mm vastagon álljon csak az olaj) és villával kis fészkeket/ kupacokat halmozunk a serpenyőbe, egyszerre csak kettőt-hármat. 5. Mindkét oldalukat aranyszínűre, ropogósra sütjük. Konyhai papírtörlőn leitatjuk a felesleges zsiradékot. 6. Hasonlóképpen járunk el a maradék tésztával A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |