Tutireceptek.hu fejléc

Spagettiropogós recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
2 főre
10 dkg spagetti
1 kisebb tojás
1 kisebb tojás fehérje
maréknyi parmezán sajt
1 gerezd fokhagyma
1 ek finomra vágott petrezselyem
chilipehely/ chiliszálak

frissen tört fekete bors
olívaolaj

Elkészítés:
1. A spagettit bő, lobogó sós vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk.
2. A tojásokat összekeverjük a reszelt parmezánnal, a finomra vágott fokhagymával. Hozzáadjuk a
petrezselymet, chilit és sózzuk-borsozzuk.
3. A kihűlt spagettit kisebb darabokra vagdossuk és jó alaposan beleforgatjuk a fűszeres-tojásos masszába.
4. Serpenyőben olívaolajat hevítünk (nem kell bő olaj a sütésehez!- épphogy kb. 1-2 mm vastagon álljon
csak az olaj) és villával kis fészkeket/ kupacokat halmozunk a serpenyőbe, egyszerre csak kettőt-hármat.
5. Mindkét oldalukat aranyszínűre, ropogósra sütjük. Konyhai papírtörlőn leitatjuk a felesleges zsiradékot.
6. Hasonlóképpen járunk el a maradék tésztával


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós spagettiropogós » Császárné pogácsája » Aludtejes prósza » Sajtos daragombóc
» "Kapucnika" » Zöldfűszeres sonkás tészta » Pasztíció (görög) » Lightos lángos
» Rakott Pene » Finom sajtos tészta » Különleges Spagetti » Szénbányászok spagettije
» Fűszeres tésztás csirke » Rakott tészta Judit módra » Cseh knédli » Szüreti metélt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.