| Őszibarack bundában receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg őszibarack 22 dkg rétesliszt 2 db tojás 5 dkg porcukor cukor citromlé vaníliás cukor fahéj szódavíz só olaj Elkészítés: A barackokat meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és fél órára cukorral, citromlével ízesített vízbe tesszük ázni. Közben 20 dkg lisztet a tojások sárgájával, csipet sóval és szódavízzel simára keverünk. Az így kapott sűrű palacsintatésztát 1 óráig hagyjuk állni, ezután belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A levétől leitatott barackokat először a maradék lisztben megforgatjuk, majd megmártjuk a tésztában. Bő forró olajban pirosra sütjük, s vaníliás vagy fahéjas cukorral hintve tálaljuk. A recept Saram1, A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |