| Gyümölcsropogós receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 2 tojás, 1 dl tej, 1 evőkanál olaj, só, 16 szem kimagozott aszalt szilva, 15 dkg mazsola, 1 dl rum, 24 db fogpiszkáló; a sütéshez: olaj Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőport, a tojást, egy csipet sót, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Jól kikeverjük, és apránként hozzáadjuk az olajat. Az egészet jól eldolgozzuk, majd a tésztát 2 órára félretesszük pihenni. A szilvát és a mazsolát rumba áztatjuk. Mielőtt hozzákezdenénk a sütéshez, szűrőbe tesszük, hogy a leve lefolyjon. Fogpiszkálóra szúrunk 1-1 szem szilvát, több mazsolaszemmel együtt. Amikor minden gyümölcsöt felszúrtunk a fogpiszkálóra, egy lábosban olajat melegítünk. Amikor az olaj felhevült, a gyümölcsöket a fogpiszkáló segítségével egyenként a tésztába mártjuk, majd a forró olajba téve ropogósra sütjük. Miután megsült, konyhai papírtörlőn felitatjuk, tálra rakjuk, porcukorral meghintjük, és frissen, melegen tálaljuk. Tanácsok: A tészta receptje nem változik, de kedvünk szerint választhatunk más-más gyümölcsöt. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |