| Ropogós Mogyorós receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg mogyoró 20 dkg porcukor 1 db tojás Máz: 1 tojásfehérje 4-5 ek porcukor 1 tk citromlé 5 dkg mogyoró Elkészítés: A tojást felverjük, belekeverjük a porcukrot, majd az őrölt mogyorót. A nyújtódeszkát zsemlemorzsával meghintjük, a masszát kb 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Máz: a tojásfehérjét a citromlével és a porcukorral addig keverjük, amíg könnyen kenhető mázat nem kapunk. Ezzel bekenjük a tésztát, és tetszőleges formára, pl. rombuszokra vágjuk. Kikent sütőformában, közepes lángon 30 percig sütjük. A receptet beküldte: tűzijáték Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |