| Pikáns halfilé receptHalas ételek Hozzávalók: 80 dkg fehér húsú tengeri hal egy citrom leve só, fehérbors fél teáskanál erős pirospaprika 8 dkg vöröshagyma 20 dkg cukkini 20 dkg padlizsán 20 dkg savanykás alma 5 dkg reszelt parmezánsajt 1,5 dl marhahúsleves (lehet kockából is) egy csokor kapor kevés vaj Elkészítés: A kb. tenyérnyi szeletekre vágott halat sóval, citromlével és pirospaprikával bedörzsöljük, és egy fél órán át marináljuk. A hagymát finomra vágjuk és egy kivajazott sütőedény alján szétterítjük. A padlizsánt és a cukkinit vékonyra szeleteljük; a hámozatlan almát 6 részre vágjuk, a magházát eltávolítjuk, majd összekeverve őket a sütőedénybe tesszük. Az összehajtott halszeleteket rátesszük a zöldségekre, rászórjuk a sajtot, felöntjük a húslevessel. Az edényt letakarjuk és a filét előmelegített sütőben 200 fokon 40-50 percig lassan pároljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |