| Ropogós tészta zöldséggel receptEgytálételek Hozzávalók: 4 adag, búzalisztből készült tészta, 20 dkg karfiol, 20 dkg szójacsíra, 5 csiperkegomba, 3 db illatos gomba, 3 feketegomba, 2 zöldhagyma zöldjével együtt, 1 gerezd fokhagyma, 2 gyömbérgumó, 3 evőkanál olaj, édes-savanyú mártás vagy pikáns mártás. Elkészítés: Süssük meg a tésztát, tálalótálra rakva tartsuk melegen. Áztassuk be külön-külön az illatos és a feketegombát, 30 percre. Az illatos gomba áztatólevét tegyük félre későbbi felhasználás céljára. A gombákat és a kelvirágot vágjuk egyenlő nagyságú csíkokra, a hagymát cm-es darabokra. Reszeljük le a gyömbért. Hevítsünk olajat egy mély edényben. Fél percig süssük benne a fokhagymát és a gyömbért, majd adjuk bele a kelvirágot, amit állandó keverés mellett még 2 percig sütünk. Ezután keverjük bele a hagymát, gombákat, szójacsírát. 1 percig sütjük. Csökkentsük a tüzet, adjuk az ételhez az édes-savanyú mártást, kevergessük besűrűsödésig. Az edény tartalmát öntsük a tésztára. Azon melegen tálaljuk; köríthetjük apróra vágott fűszerzöldekkel (menta, petrezselyem, koriander, turbolya, citromfű stb.). Tanácsok: A ropogós tészta zöldséggel csakis frissen elkészítve igazán finom. Rizslisztből készült tésztát és szójatésztát is használhatunk az elkészítéshez, de ezeket, mivel sütve igen törékenyek, mindig a zöldség tetejére kell raknunk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |