| Halfilé zödségesen receptHalas ételek Hozzávalók: 60 dkg halfilé 2 evőkanál citromlé 10 dkg apróra vágott répa 10 dkg kukorica 10 dkg borsó 1 zöldpaprika 4 paradicsom 2 fej vöröshagyma 4 szelet szalonna 2 evőkanál vaj 1 teáskanál só 1 csomag halízesítő fűszerkeverék Elkészítés: A halszeleteket citromlével bedörzsöljük. Feldaraboljuk a paprikát kockára és a paradicsomot is. A hagymát karikára vágjuk. A szalonnát ropogósra sütjük. A vajat a szalonnazsírba felengedjük. A halat szárazon megsütjük a zsiradékunkban. Megsózzuk, és mikor kész melegen tartjuk. A zöldségeket vízben fedő alatt megpároljuk, annyi legyen a víz amit el is fő. Ráöntjük a halfűszert, beletesszük a halszeleteket és összemelegítjük a zöldséggel. Nem főzzük. Tanácsok: Sós főtt vajas burgonyát tálalhatunk hozzá. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 1000 kcal A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |