| Tortilla zöldségekkel receptTésztafélék Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 30 dkg darált hús 1 db piros kaliforniai paprika 1 kisebb cukkini, 1 db avokádó, 1 csomag torilla, 2 pohár tejföl, 3-4 evőkanál ketchup, 2-3 evőkanál taco szósz, olívaolaj, só és frissen őrölt bors, 1 csokor friss koriander. Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát apróra vágva kevés olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és az egészet kevergetve készre pirítjuk. Ekkor hozzákeverjük a ketchupot és a taco szószt. Ezután a kaliforniai paprikát vékonyan felcsíkozzuk, majd egy tányérra halmozva félre tesszük. Jöhet az avokádó; óvatosan félbe vágjuk, majd meghámozzuk, aztán a hatalmas magját eltávolítva ezt is vékony szeletekre vágjuk, majd szintén tányérra téve félre tesszük. Következik a cukkini. Levágjuk a zöldség két végét (mert ez a része keserű lehet), aztán hosszában elnegyedeljük, majd a negyedeket vékonyan felkockázzuk. Kész is az előkészlet, jöhet a tekercselés. Magunk elé veszünk 1-1 kukoricalepényt, a közepére halmozunk a húsból és a zöldségekből ízlés szerinti variációban és mennyiségben, aztán a zöldséges húst megkoronázzuk még néhány teáskanálnyi tejföllel is, majd az így megtömködött tortillát óvatosan feltekerjük. A kész tekercseket aztán áttesszük egy tűzálló tepsibe, mindegyiket megkenjük még jó alaposan tejföllel, végül meghintjük apróra vágott korianderrel is. És mielőtt neki látnánk az evésnek, a zöldséges tortillákat 175 fokos sütőben 10-15 perc alatt átmelegítjük. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |