| Spanyol burgonyafőzelék receptFőzelékek Hozzávalók: 1 kg burgonya 10 dkg füstölt szalonna 1 vöröshagyma 1 kis doboz paradicsompüre 1 db húsleves kocka 30 dkg mirelit zöldpaprika metélőhagyma só Elkészítés: A szalonnát apróra vágjuk kiolvasztjuk a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.Beletesszük a paradicsompürét és vízzel felengedve beletesszük a húsleveskockát.Ha már a kocka szétfőtt,belerakjuk a kockára vágott burgonyát és a mirelit zöldpaprikát.Ha kell sózzuk,lassú tűzön megfőzzük,majd rövid lére sütjük. Tálaláskor a tetejét apróra vágott metélőhagymával megszórjuk. Tükörtojást vagy sült kolbászt adunk mellé. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |