| Tejszínes spanyol csirke receptHúsételek Hozzávalók: 12 db csirke felsőcomb 2 fej fokhagyma só, frissen őrölt bors 1 evőkanál koriandermag 3 evőkanál olívaolaj 5 dkg vaj 5 babérlevél 2 dl száraz sherry 1 evőkanál étkezési keményítő 2 dl tejszín Elkészítés: A megpucolt fokhagymákat gerezdekre szedjük. A combokat sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük a mozsárban összetört koriandermaggal. Egy akkora lábosban amelyben elférnek egymás mellett a combok összeolvasztjuk az olívaolajat és a vajat. Rádobjuk a fokhagymagerezdeket és erős tűzön 3 perc alatt kevergetve aranybarnára sütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük, s helyükre berakjuk a csirkecombokat. Oldalanként 2-2 perc alatt megkapatjuk a húst, hozzáforgatjuk a fokhagymát, beleszórjuk a babérleveleket, felöntjük a sherryvel Annyi vizet öntünk rá, hogy szinte teljesen ellepje a combokat, s erős lángon felforraljuk. Amint rotyogni kezd lefedjük és mérsékelt tűzön 20-25 perc alatt csendes forrásban puhára főzzük a húst. (Néha megkeverjük, de nem kell folyamatosan foglalkozni vele.) Kézi habverővel simára keverjük a keményítőt a tejszínnel. Az omlósra főtt húsokat kiemeljük, befedjük, hogy ne hűljenek ki. A léhez adjuk a keményítős tejszínt, s 4 perc alatt mártást forralunk belőle, amellyel tálaláskor megöntözzük a combokat. Tanácsok: Semmi flanc, legjobb hozzá a puha kenyér, amivel kitunkolhatjuk a fokhagymás-sherrys mártást. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |