| Spanyol madár receptHúsételek Hozzávalók: Marhahússzeletek/disznóhus is lehet/ só,mustár,bors,csemegeuborka,keményre főtt tojás,házi szalonna,virsli Elkészítés: A hus szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk borsozzuk megkenjül mustárral. Belehelyezünk negyed főtt tojást kis csik szalonnát,kicsi darad /4 felé vágott/virslit,csemegeuborkát.A belevalokat kb olyan 4 cm darabokra vágjuk,egymásmelléa husra rakjuk,és szorosan felgöngyöljük. Spárgával átkötjük,igy kis "madarakat" kaptunk. Olajon a madarakat átsütögetjük ,majd kiszedjük az olajból,,a zsiradékon 2 aprora vágott vöröshagymát,puhára párolunk,majd 1gerezd foghagymát+1kanál paradicsompürét/kecsap is jo/,1 marhusleveskockát,+1pörkölszaftkockát,beleteszünk,visszarakjuk a madarakat,felöntjük forro vizzel és puhára pároljuk.A végén 1evőkanál liszttel kis vizzel besüritjük,izesitsük mustárral,esetleg kis vegetával.Barnás szinő mártást kell kapnunk.Tarhonyával nagyon finom.Rizs is jó persze. Tanácsok: Ha a leirás alapján bonyolultnak is tűnne,szerintem ki kell probálni,mert nagyon finom,A spárgákat le szokom szedni pesze tálalás előtt. Jó étvágyat hozzá! A receptet beküldte: kunikunda Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |