| Spanyol nyári leves receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg érett paradicsom 1 zöldpaprika 1 közepes uborka 1 kis fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál borecet 2-3 evőkanál olívaolaj 1 szikkadt zsemle 3 dkg sütőmargarin Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, az uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. A zöldségekből 4 evőkanálnyit félreteszünk, a többit turmixkehelybe szórjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a borecetet, az olívaolajat, ízlés szerint sót, felöntjük 7-8 dl hideg vízzel, jól összekeverjük, lefedjük, és 3 órára behűtjük. Tálaláskor a zsemlét apró kockákra vágjuk és megpirítjuk a vajban/margarinban. A levest mélytányérokba vagy tálkákba szedjük, a félretett zöldségkeverékkel és a pirított zsemlekockákkal kínáljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |