Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás burgonyafőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
15 dkg szalonna
2 hagyma
liszt (kb.3-4 evk)
1 leveskocka
só,bors

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk,felszeleteljük,megfőzzük/pároljuk.
A szalonnát kiolvasztjuk(szeletekben vagy apróbb kockákban).
A zsírjában megdinszteljük a hagymát,megszórjuk liszttel,felengedjük kb. fél liter vízzel vagy krumplilével,amelyben feloldottuk a leveskockát.Belerakjuk a krumplit,sót,borsot,s pár percig még főzzük.
Tálaláskor a tetejére rakjuk a szalonnát.


A receptet beküldte: mongi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos burgonyafőzelék » Hagymás, szalonnás röszti » Szalonnás nokedli » Szalonnás göngyölt zöldbab
» Póréhagymás szalonnás pite » Szalonnás rösti » Szalonnás torta » Borsos burgonyafőzelék
» Szalonnás aszalt szilva » Szalonnás Zöldborsófőzelék » Pikáns burgonyafőzelék » Spanyol burgonyafőzelék
» Baconszalonnás spagetti » Szalonnás lencse » Baconszalonnás csirkemell » Szalonnás szendvicskrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.