| Spanyol zöldbabsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 40 dkg zöld színű zöldbab 1 közepes fej lilahagyma 1-2 db paradicsom kb. 10 cm-nyi hosszú póréhagyma metélőhagyma (szárított is lehet) petrezselyemzöld 2-3 dkg vaj 2 kk citromlé ételízesítő Elkészítés: Ha friss zöldbabot használunk azt megtisztítjuk, összevágjuk. A vajban megpirítjuk, majd öntünk rá egy kis vizet és megpároljuk, ételízesítővel ízesítjük. A lilahagymát és a póréhagymát vékony karikákra vágjuk, a paradicsomot felkozkázzuk, és mindezt összekeverjük a zöldbabbal. Meghintjük petrezselyemzölddel, metélőhagymával, meglocsoljuk a citromlével. Jól összeforgatjuk. Pár órát hűtőben érleljük. Tanácsok: Húsokhoz köretnek is kiváló. Dekoratív saláta. A zöldbabot lehetőleg ne pároljuk túl puhára, hogy egy picit roppanós maradjon, így az alakját is jobban megőrzi. A felhasznált hagymafélék szabadon variálhatóak, ízlés szerint. A lilahagyma nagyon jól mutat rajta, vöröshagymával szerintem túl erős. A receptet beküldte: gyopár Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |