Tutireceptek.hu fejléc

Spanyol-fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20db-hoz:1/2l tej, 10dkg vaj, pici só, 1kávéskan. cukor, 25dkg liszt, 5-7 tojás, narancslekvár, rizspálinkával ízesített fondant.

Elkészítés:
A tejet a vajjal, a sóval és a cukorral felforraljuk. A lisztet beleöntjük a forrásban lévő anyagba és folyamatosan keverjük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Ekkor a tésztát azonnal áttesszük egy másik tálba, letakarjuk egy nedves konyharuhával, nehogy kiszáradjon és hagyjuk kihűlni. A kihűlt masszába egyenként belekeverjük a tojásokat. Zsírpapírt kevés zsiradékkal megkenünk és a masszát fánk alakban, koszorúformában nyomózsákkal kinyomjuk, (azonos méretű karikákat nyomunk). Azonnal kisütjük úgy, hogy a fánkocskákat a zsírpapírral együtt lefele fordítjuk és a papírt lehízva így kerülnek be a forró olajba. Először fedő alatt sütjük a másik felét már fedő nélkül. A sütit fémrácsra szedjük ki. Még melegen megkenjük a lekvárral, hagyjuk hűlni, majd rizspálinkával ízesített fondantba mártjuk.


A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis palacsinta (meggyes) » Barackos-túrós mikróban » Zöldséges sertésragu » Ropogós szeletek nektarinnal
» Krémes sárgarépa torta » Bécsi kocka Edit módra » Rizses álom » Puding kocka Erzsi módra
» Gluténmentes kakaós keksz » Diós krémes » Citromkrém » Főzött csokikrém
» Tejbegrízes süti » Gyümölcsös kekszes süti » Zsuzsi nyalánksága » Bögrés, csokis kevert süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.