Tutireceptek.hu fejléc

Sóskamártás 2. recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
- sóska
- olaj
- só
- cukor
- tejföl és/vagy tej
- liszt

Elkészítés:
Egy edényben olajon megfonnyasztjuk a megtisztított, lecsöpögtetett sóskaleveleket, folyamatosan kevergetjük, míg lekvárszerű lesz. Közben adunk hozzá pici sót és ízlés szerint cukrot (ki mennyire szereti édesen), majd beletesszük a habarást.
A habarást van aki csak tejjel, vagy csak tejföllel készíti. Én fele-fele arányban tettem a tejet és a tejfölt, így is finom lett.
Összerottyantjuk és már kész is.

Tanácsok:
Tört burgonyával, főtt vagy sült husihoz nagyon finom (igazából én magában is szeretem).
Jóétvágyathozzá!:)

Elkészítési idő: 10 perc

A receptet beküldte: Hisztikirálynő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dödöle sóskamártással » Dödöle sóskamártással 2 » Sóskamártás3 » Sóskamártás
» Sóskamártás tükörtojással » Karfiol vastagmártással » Rakott sült zöldség » Sajtos rakott karfiol
» Tepsis kel » Sajtos karfiol. » Tavaszi rakott kel » Gombapörkölt riszzel
» Cukkinis ördögszem » Sajtos kelbimbó » Brokkoli sajtburokban » Sült gomba tojással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.