| Tökpörkölt receptZöldséges ételek Hozzávalók: Spárgatök Vöröshagyma Fokhagyma Zöldpaprika Paradicsom Só, Bors Őrölt pirospaprika Zsiradék Elkészítés: A tököt a szokásos módon megtisztítjuk. A vöröshagymát kevés zsiradékon sóval pirítani kezdjük, közben a zöldpaprikát apró kockára vágjuk, s a piruló hagymához adjuk. A tököt kb. másfél centis kockákra daraboljuk, s a készülő pörköltalaphoz adjuk. Egy paradicsomot is apró kockákra vágunk, és a készülő ételhez adjuk. Szükség szerint kevés vizet is adjunk hozzá. Borssal, fokhagymával, őrölt pirospaprikával fejezzük be a fűszerezést. Elég gyorsan elkészül. Figyeljünk rá, hogy ne főzzük péppé a tököt. (Természetesen egyéb kedvenc, ideillő fűszereinket is használhatjuk. Érdemes kísérletezni.) Az ételtársításra figyelő étkezéskor (90 napos diéta esetén is) zöldségnapon (keményítőnapon) főtt krumplit, tésztanapon (szénhidrátnapon) tarhonyát vagy nokedlit adhatunk mellé. Ehetünk hozzá bármilyen - pörkölthöz illő - salátát, savanyúságot is. Ezzel is javítjuk az egy étkezésen belül a semleges zöldségek arányát. A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |