| Sült tök sajttal receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1,5 kg. tök, 3 evőkanál étolaj, só, 1 evőkanál ételízesitő, 1 késhegynyi őrölt fekete bors. 2 dkg. vaj, 2 evőkanál liszt, 1 db. tojás, 1 db. citrom ( vagy 2 evőkanál ecet), 1 csokor kaporlevél, 10 dkg. reszelt füstölt sajt, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 2 dl. tejföl Elkészítés: A tököt megtisztítjuk, belét kiemeljük és a tök húsos részét lereszeljük. A reszelt tököt kissé besózzuk,10 percig pihentetjük, majd a citrom levével és kevés ételízesítővel ízesített vízzel felengedjük és 5 percig főzzük. Ekkor leszűrjük, lecsepegtetejük, és vajjal kikent tűzálló tálba tesszük. Közben a tejfölt liszttel, tojással, csipetnyi őrölt fekete borssal és apróra vágitt kaporlevéllel alaposan összekeverjük és a mártást a tökre öntjük. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, a reszelt sajttal és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük. Tanácsok: Húsételek mellé köretként is alkalmazhatjuk. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |