| Sörben párolt, pirított csülök receptHúsételek Hozzávalók: 1 kicsontozott csülök (80 dkg), 1 nagy vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 üveg világos sör, 1 evőkanál borecet, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 babérlevél, csipetnyi cukor, őrölt szerecsendió, szegfűbors és gyömbér, 1 kiskanál majoránna, só. Elkészítés: A csülköt bőröstül 1,5 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és az olajon a hússal együtt megpirítjuk. A liszttel megszórjuk, majd ráöntjük a sört. Az összes ízesítőt és fűszert rászórjuk, lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk, közben gyakorta megkeverjük. Utána tepsibe terítjük, és forró sütőben gyakori kevergetés mellett 10-15 perc alatt megpirítjuk. Burgonyapüré, esetleg főtt tészta illik hozzá köretnek. Tanácsok: Ha tésztát adunk mellé, készítsünk egy gyors fokhagyma-mártást, hogy ne legyen túl száraz ételünk. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Margitanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |