Tutireceptek.hu fejléc

Sörben párolt, pirított csülök recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kicsontozott csülök (80 dkg),
1 nagy vöröshagyma,
4 evőkanál olaj,
1 evőkanál liszt,
1 üveg világos sör,
1 evőkanál borecet,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt bors,
1 babérlevél, csipetnyi cukor, őrölt szerecsendió, szegfűbors és gyömbér,
1 kiskanál majoránna, só.

Elkészítés:
A csülköt bőröstül 1,5 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és az olajon a hússal együtt megpirítjuk.
A liszttel megszórjuk, majd ráöntjük a sört. Az összes ízesítőt és fűszert rászórjuk, lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk, közben gyakorta megkeverjük.
Utána tepsibe terítjük, és forró sütőben gyakori kevergetés mellett 10-15 perc alatt megpirítjuk.
Burgonyapüré, esetleg főtt tészta illik hozzá köretnek.

Tanácsok:
Ha tésztát adunk mellé, készítsünk egy gyors fokhagyma-mártást, hogy ne legyen túl száraz ételünk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Margitanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sörben sült pulykacomb » Sőrben sültgomboc » Párolt tengeri hal. » Fűszeres borjúcsülök
» Mustban párolt karaj. » Párolt füge » Sörben sült csirkecombok » Csülökbomba
» Zöldséges pirított csirke » Joghurtos párolt halfilé » Sörös mézben sült csülök » Sörben sült csülök I.
» Serpenyős hideg csülök » Párolt körte vörös rizzsel » Pirított báránymáj » Párolt-sült oldalas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.