Tutireceptek.hu fejléc

Csülökbomba recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db hátsó füstölt csülök, 20 g zselatin, 3 dl tejszín. A díszítéshez: 3 db főtt tojás, salátalevél, olajbogyó, piros színű zöldpaprika, petrezselyemzöld

Elkészítés:
A csülköt egy éjszaka hideg vízben áztatjuk, másnap kuktában 45 percig főzzük. A főzőléből kivéve kissé hűlni hagyjuk, majd lebőrözzük és kicsontozzuk. A csülökhúst kétszer megdaráljuk, és előkészítjük a többi alapanyagot. Egy deci vízben elkeverjük a zselatint, 3-4 percig kevergetve főzzük, majd langyosra hűtjük. A kemény habbá vert tejszínhez hozzáadjuk a feloldott zselatint, majd a darált sonkával alaposan összekeverjük. A tejszínes húst magas falú formába töltjük, és másnapig hűtőben dermesztjük. Tálalás előtt a formát meleg vízbe állítjuk, majd a bombát a tálalótálra borítjuk. Salátalével és tojásgerezdekkel körberakjuk, olajbogyóval, paprikaszeletekkel, petrezselyemzölddel díszítjük.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boros sertéskaraj zöldbabbal » Oldalas másként » Galyasági lacipecsenye » Inyenc csirkecomb
» Nyúlpaprikás » Narancsos marhafelsál » Isteni sültcsirkemellfilé » Zöldséges sertésbecsinált
» Szőlős csirke » Grillezett zöldség tarjával » Csirkemell á la Stik » Kaukázusi csirkecombok
» Sertéskaraj pármai módra » Mézes-diós csirkemell » Sajtos húscipó » Mustáros karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.