| Párolt füge receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 18 db préselt füge, 6 ek. cukor, 2 dl forró víz, 1/2 dl narancslé, 1 mk. reszelt citromhéj, 1 ek. citromlé, 8 szem szegfűszeg, 1 fahéj. Elkészítés: Rakjuk tűzálló edénybe a fügét, öntsük rá a forró vizet. Hagyjuk állni 6 órát, vagy amíg megduzzad. Öntsük le róla a vizet. Tegyük a vízbe az összes megmaradt hozzávalót, és lassú tűzön főzzük, amíg egynegyedére el nem fő. Tegyük bele a fügét, ha a szirup nem fedi be, öntsünk hozzá még egy kis narancslevet. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 20 percig. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni. Tálalásig tartsuk a hűtőszekrényben. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |