Tutireceptek.hu fejléc

Párolt füge recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
18 db préselt füge,
6 ek. cukor,
2 dl forró víz,
1/2 dl narancslé,
1 mk. reszelt citromhéj,
1 ek. citromlé,
8 szem szegfűszeg,
1 fahéj.

Elkészítés:
Rakjuk tűzálló edénybe a fügét, öntsük rá a forró vizet. Hagyjuk állni 6 órát, vagy amíg megduzzad. Öntsük le róla a vizet. Tegyük a vízbe az összes megmaradt hozzávalót, és lassú tűzön főzzük, amíg egynegyedére el nem fő. Tegyük bele a fügét, ha a szirup nem fedi be, öntsünk hozzá még egy kis narancslevet. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 20 percig. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni. Tálalásig tartsuk a hűtőszekrényben.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt marha sütőtökkel » Párolt kelbimbó » Párolt káposzta gombával » Joghurtos párolt csirke
» Párolt zőldség » Párolt-sült nyúl vadasan » Pároltkáposzta máskép » Tejben párolt hal
» Kefirben párolt ponty » Párolt vegyes zöldség » Sörben párolt csülök » Párolt tőkehal spenótágyon
» Update 1 Párolt alma » Párolt-sült oldalas » Párolt lilakáposzta » Indiai párolt sertésragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.