Tutireceptek.hu fejléc

Serpenyős hideg csülök recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db kisebb csülök, 500 g burgonya, 50 g vöröshagyma, 20 g fűszerpaprika, 0,5 dl olaj, 10 g fokhagyma, 1 db babérlevél, 5 g egész bors, 20 g só

Elkészítés:
A megtisztított és megmosott csülköt sós hideg vízben az egész borssal és a babérlevéllel feltesszük főni. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát és a péppé zúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve, elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Vízzel felengedjük és összeforraljuk. A hagymás olajat a csülök főzőlevéhez keverjük, s a húst puhára főzzük. Amíg a csülök fő, a burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk. A megfőtt csülköt kicsontozzuk, a zsírosabb részeket eltávolítjuk, majd a húst vékony csíkokra vágjuk, aztán visszatesszük a lébe. Hozzáadjuk a burgonyát, majd addig főzzük, amíg az is meg nem puhul. Amikor kész, kihűtjük, a zsírt a tetejéről eltávolítjuk, majd hűtőben tovább hűtjük.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg kapros uborkaleves » Hideg krémesem » Körtés csülök » Sutus leves csülökkel
» Mézes csülök » Hideg őszibarack leves » Cipóban sült csülök » Csülök Maja módra
» Csülökpörkölt » Alföldi káposztás csülök » Hideg joghurtleves » Serpenyős zöldségek
» Tarhonyás csülök » Hideg finomfűleves » Csülök pékné módra » Sonkás sajttekercs hidegen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.