| Párolt tengeri hal. receptHalas ételek Hozzávalók: 1 kg filézett tengeri hal (lehet mélyhűtött is), 3 fej vöröshagyma, 5 db paradicsom, 1,5 dl száraz fehérbor, 1 dl olívaolaj, petrezselyemzöld, só, fekete bors. Elkészítés: A hagymát 1/2 dl olaj és 1/2 dl víz keverékében megfőzzük, paradicsomot apróra vágott petrezselymet, sót, borsot adunk hozzá, fél óráig pároljuk lefedve, majd tűzálló tálba öntjük. Beletesszük egészben a filézett halszeleteket, a borral és a maradék olajjal meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk és közepes lángon háromnegyed óráig pároljuk. Néhány szem olajbogyóval tálaljuk. Tanácsok: Elkészítés ideje: 1,5óra A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |