Tutireceptek.hu fejléc

Párolt tengeri hal. recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg filézett tengeri hal (lehet mélyhűtött is),
3 fej vöröshagyma,
5 db paradicsom,
1,5 dl száraz fehérbor,
1 dl olívaolaj,
petrezselyemzöld,
só,
fekete bors.

Elkészítés:
A hagymát 1/2 dl olaj és 1/2 dl víz keverékében megfőzzük, paradicsomot apróra vágott petrezselymet, sót, borsot adunk hozzá, fél óráig pároljuk lefedve, majd tűzálló tálba öntjük. Beletesszük egészben a filézett halszeleteket, a borral és a maradék olajjal meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk és közepes lángon háromnegyed óráig pároljuk. Néhány szem olajbogyóval tálaljuk.

Tanácsok:
Elkészítés ideje: 1,5óra


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt csirkemell » Párolt felső combfilé » Párolt mángold » Párolt káposzta gombával
» Tejfölben párolt hagyma » Északi-tengeri halleves » Párolt kelbimbó » Tejfölben párolt tojás
» Párolt ördöghal » Tejben párolt hal » Tengeri halfilé rizzsel » Update 1 Párolt alma
» Gombás tengeri hal » Joghurtos párolt halfilé » Pikáns, párolt pulykaragu » Fokhagymás tengeri halfilé


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.