| Sonkával töltött batyu receptEgytálételek Hozzávalók: 20 dkg liszt 12 dkg margarin 3 dkg élesztő 0,5 - 1 dl tej 1 mokkáskanálnyi cukor 1 tojás 15 dkg sonka vagy maradék sült hús tejföl só, bors kevés petrezselyem Elkészítés: Töltelék: darált sonka/sült hús, kevés bors, 3 kanál tejföl, apróra vágott petrezselyem. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, csipet sóval, eldolgozzuk a cukrozott tejben megfuttatott élesztővel. A tésztát késhát vékonyságúra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, közepükre halmozzuk a tölteléket, a sarkait összefogva batyukat formálunk és nem túl közel egymáshoz sütőlemezre tesszük. Kb. fél órát kelni hagyjuk, tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 5 percig erős lángon, majd 15-20 percig közepes lángon aranysárgára sütjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |