| Sonkás palacsintabatyu receptTésztafélék Hozzávalók: 8 db sós palacsinta, 25 dkg főtt sonka, 1 evőkanál liszt, 4 dl tejföl, 20 dkg gomba, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld, só, bors, olaj, 2 fej hagyma. Elkészítés: A sonkát felaprítom, tejföllel krémes masszává keverem. A palacsinták közepére egyenként tölteléket halmozok, batyúszerűen összefogom, fogpiszkálóval megtűzöm. A mártáshoz a hagymát megpirítom kevés olajon, hozzáadom a szeletelt gombát, a petrezselyemzöldet. Zsírjára pirítom. Megszórom liszttel, vízzel felengedem, fűszerezem és a többi tejfölt hozzákeverve felforralom. Kiolajozott jénaiba teszem a batyukat, körítem a mártással és sütőben átforrósítom. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |