Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi töltött csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
kb. 2 kg-os csirke,
2 db zsemle,
2 dl tej,
4 tojás,
18 dkg liba- vagy csirkemáj,
18 dkg gomba,
15 dkg füstölt szalonna, 5 dkg vaj,
5 dkg hagyma,
só, bors, petrezselyem zöldje.

Elkészítés:
A zsemlét beáztatjuk a tejbe. Két főtt tojást, a májat, a gombát és a szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát üvegesre pároljuk, és beletesszük a többi, kockára vágott hozzávalót. Megdinszteljük, majd hozzáadjuk a két nyers tojást, összekeverjük, s ha elkészült, hűlni hagyjuk. A csirkét kívül-belül besózzuk, és a belsejét majoránnával bedörzsöljük.Ezután a kihűlt töltelékkel a szokásos módon megtöltjük. Sütőben közepes fokozaton sütjük. Burgonya-, rizs- vagy zöldségkörettel tálaljuk.


A receptet beküldte: Limmortalite


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell saláta » Római csirkemáj » Sajttal töltött fasírt » Sajttal töltött pulykamell
» Töltött pontyfilé » CSirke becsinált » Olaszos csirke » Csirkepiláv
» Sonkás töltött krumpli » Mogyorós csirke » KFC csirke » Töltött hagymacsónakok
» Illatos omlós csirkemell » Filézett mexikói csirke » Ünnepi töltött pulyka » Sajtpaplanos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.