| Töltött cukkíni egyszerűen receptHúsételek Hozzávalók: Konzerv löncshús, bors, majoranna, kevés rizs, pár csík füstöltszalonna, fokhagyma, vöröshagyma, pici olaj, sajt. Elkészítés: A cukkínit megmossuk félbevágjuk és a puha magvas részét kikaparjuk, majd megpároljuk vegetás vízben. Míg elkészül, addig a tölteléket összeállítjuk. A konzervhúst villával összetörjük, bors, majoranna reszelt hagyma és fokhagyma kerül bele (só nem szükséges, mivel a hús elég sós) és kihűlt főtt rizs. Jól összekeverjük. A kissé kihűlt cukkínit borssal belül bekenjük és beletöltjük az előzőekben elkészített húspépet. Az elsimított hús tetejére vékony szelet füstölt szalonna kerül és 1-2 gerezd fokhagyma. Olajozott sütőedénybe tesszük és kipirítjuk, mielőtt kivennénk sajtot reszelünk a tetejükre és még azt is megpirítjuk. Köretnek sóban főtt burgonya a legjobb, mivel a kisült zsiradékot könnyen felszívja. (mennyiségek a cukkíni nagyságától függ és a tölteléket a belekerülő rizs mennyiségével szaporíthatjuk. Hidegen is kenyérrel nagyon finom..) A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |