| Kínai töltött kacsa receptHúsételek Hozzávalók: - Egy kisebb, 1,5 kiló körüli kacsa - 4 fej gomba - 3 zöldhagyma - Egy gyömbérgyökér - 10 dekagramm darált sertéshús - Maréknyi fõtt fehérbab - 3 evõkanál olaj - 2 evõkanál szójamártás - 1 evõkanál Cherry Elkészítés: A megtisztított kacsát két percre forró vízbe merítjük, majd fölakasztjuk és egy éjszakán át száradni hagyjuk. Másnap: a gombákat apró szeletekre vágjuk, a gyömbért lereszeljük, a zöldhagymát ujjnyira aprítjuk. Forró olajban két percig sütjük a húst, a hagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a babot és a gombát, újabb két percig sütjük. Ha kihűlt, megtöltjük e keverékkel a kacsát. Gondosan bevarrjuk. A cherryt és a szóját kevés olajjal összekeverjük, egyenletesen megkenjük vele a kacsát és - sütõben- másfél órán át sütjük. A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |